Her finder du opskrifen på den klassiske Whiskey Sour cocktail, der er en klassiker i enhver bartenders repertoire.
Ingredienser:
- 2 dele bourbon
- 1 del citronsaft
- ½ del sukkersirup (eller Rose’s Sugar Cane)
- ½ del æggehvide (er ikke et must)
- Isterninger
Pynt:
Mulighederne er mange men den klassiske pynt er et kirsebær og en appelsinskive eller en citronskive
Sådan gør du:
- Hæld alle ingredienser i en shaker
- Ryst shakeren i ca. 10-15 sekunder
- Hæld cocktailen i et glas med is
- Pynt med en appelsinskal og et kirsebær eller blot en skive lime
Whisky Sour fakta og historie
Whisky Sour er en rystet cocktail med en base af whisky og traditionelt pyntet med en appelsinskive og et kirsebær. Den originale opskrift på Whiskey Sour stammer officielt fra The Bartender’s Guide: How To Mix Drinks fra 1862 af Jerry Thomas, selvom sejlere i den britiske flåde havde drukket lignende drinks længe før det.
På lange sørejser kunne det ofte være farligt at drikke vand og derfor anvendte man ofte spiritus, ligesom man spiste citroner og limefrugter for at forhindre skørbug (i øvrigt er dette også en af grundene til, at britiske folk kaldes ‘Limeys’ men det er en helt anden historie) og endelig blev sukker og vand tilsat for smag. Kan du fornemme hvor det bærer henad med disse ingredienser? 🙂