Sammenlign og få den bedste rente på dit næste lån

Læs også

Moscow Mule

Moscow Mule er intet mindre end en klassiker og så er den simpel og smager helt fantastisk. Her får du den klassiske opskrift.

Albert Einstein citater

Albert Einstein er nok mest kendt som en af det tyvende århundredes vigtigste videnskabsmænd og faderen til...

Whiskey Sour

Her finder du opskrifen på den klassiske Whiskey Sour cocktail, der er en klassiker i enhver bartenders repertoire.

25 klassiske julesange

Her finder du alle de klassiske julesange så du kan komme i stemning og blive klar til juledagene.

Er du storforbruger eller sparegris?

Det er godt at gøre dig overvejelser om, hvilken type person du er, men uanset hvad er én ting...

Man kan bruge timer og atter timer på at sammenligne priser på lån uden at komme nogen vegne, hvis man ikke ved, hvordan man skal gribe det an. Skal man ringe til samtlige låneudbydere på markedet for at få et tilbud? Eller findes der en smartere løsning? Det er noget af det, vi vil give dig svar på her i artiklen.

Drop det tidskrævende arbejde og sammenlign priser via en online tjeneste

Det er yderst tidskrævende, kedeligt og søvndyssende at kontakte alle danske låneudbydere for at indhente priser. Det er heldigvis ikke den eneste – eller smarteste – måde at indhente og sammenligne priser på. I vores digitale verden kan man selvfølgelig sammenligne priser via internettet. Det kan man gøre via nogle af de mange informationssider, som indeholder oversigter over tidens bedste lånetilbud. Du kan for eksempel indhente tilbud på kviklån her.

Der er ingen grund til at gøre tingene sværere, end de er, så hvorfor ikke bruge en online sammenligningstjeneste? Disse tjenester er normalt nemme og ikke mindst gratis at bruge. Med andre ord har du ikke meget at miste ved at sammenligne priser gennem disse tjenester. Dog skal du være bekendt med, at ikke alle sites er lige gode til at opdatere priser og informationer.

Inden du besøger en digital tjeneste med gode sammenligningsmuligheder, bør du tænke lidt over, hvad du forventer af dit kommende lån. I den forbindelse skal du lægge dig fast på, hvor mange penge du vil låne, og hvor lang en afdragstid du har brug for. Her tales der om lånebeløb og løbetid, som er to vigtige begreber inden for låneverdenen.

Alt skal ikke handle om renten

Som låntager risikerer man at dumme sig, hvis man udelukkende fokuserer på lånets rente, idet renten ikke er den eneste væsentlige faktor. En lav rente er jo ikke meget værd, hvis der i låneaftalen står, at der bliver opkrævet høje gebyrer for administration e.l.

Et lån med en rente på 5 procent kan altså godt være billigere end et lån med en rente på 3 procent, hvis lånet med den høje rente har færre eller lavere gebyrer end det andet. Derfor bør du aldrig basere dit valg af lån alene ud fra renten. Du bør derimod fokusere på lånets samlede omkostninger – enten i procent eller i kroner og ører.

Ovenstående betyder naturligvis ikke, at det ikke er attraktivt at optage et rentefrit lån. Du skal bare være opmærksom på, at udbyderen højst sandsynligt forsøger at tjene penge på andre måder – f.eks. gennem høje administrationsgebyrer, betalingsgebyrer e.l. Skal du undgå at brænde fingrene, er det alfa og omega, at du sætter god tid af til at gennemlæse betingelserne, før du skriver under på noget.

Hvornår er det en god idé at sammenligne lånepriser?

Det er altid en god idé at sammenligne lånepriser, uanset om man vil optage et banklån, forbrugslån, kviklån eller mobillån. Man kan nemlig spare penge på alle disse typer af lån, hvis man blot bruger lidt tid på at sammenligne forskellige tilbud. Du bestemmer suverænt selv, hvor mange tilbud du vil indhente. Der er ingen øvre grænse.

Ligger du inde med eksisterende gæld, må du forvente, at udbyderne enten vil afvise din låneansøgning eller pålægge dig høje renter og gebyrer. Synes du, at renterne og gebyrerne er urimeligt høje, bør du overveje, om det er det værd. Det kan i hvert fald hurtigt blive en dyr affære at låne penge, hvis man skal betale 20-25 procent i rente hver gang. Den mest effektive løsning på denne udfordring er at indfri eksisterende gæld, før man gældsætter sig igen. Ellers kan det hele godt gå hen at blive lidt uoverskueligt.

Indgå en dialog og få en lavere rente

Man kan ikke charme sig til en lavere rente – eller kan man?

Det er et faktum, at renten kan variere fra ansøger til ansøger. Derfor må man antage, at det er muligt at forhandle sig frem til en lavere rente. Du kan for eksempel være heldig at forhandle renten ned fra 8 til 5 procent, hvis du har talegaverne i orden. Dog er det begrænset, hvor meget man har at forhandle med, hvis man har en lav indkomst og måske endda også har eksisterende gæld.

Indgå en dialog og kryds fingre for, at du får noget ud af det.

- Annonce -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonce -

Seneste på Outrider

Moscow Mule

Moscow Mule er intet mindre end en klassiker og så er den simpel og smager helt fantastisk. Her får du den klassiske opskrift.

Albert Einstein citater

Albert Einstein er nok mest kendt som en af det tyvende århundredes vigtigste videnskabsmænd og faderen til den almene relativitetsteori, men han...

Whiskey Sour

Her finder du opskrifen på den klassiske Whiskey Sour cocktail, der er en klassiker i enhver bartenders repertoire.

25 klassiske julesange

Her finder du alle de klassiske julesange så du kan komme i stemning og blive klar til juledagene.

Er du storforbruger eller sparegris?

Det er godt at gøre dig overvejelser om, hvilken type person du er, men uanset hvad er én ting sikker: Du vil kunne spare...
- Annonce -

Lignende Artikler

- Annonce -