Hvad er forskellen på et lån med og uden sikkerhed?

Læs også

Moscow Mule

Moscow Mule er intet mindre end en klassiker og så er den simpel og smager helt fantastisk. Her får du den klassiske opskrift.

Albert Einstein citater

Albert Einstein er nok mest kendt som en af det tyvende århundredes vigtigste videnskabsmænd og faderen til...

Whiskey Sour

Her finder du opskrifen på den klassiske Whiskey Sour cocktail, der er en klassiker i enhver bartenders repertoire.

25 klassiske julesange

Her finder du alle de klassiske julesange så du kan komme i stemning og blive klar til juledagene.

Er du storforbruger eller sparegris?

Det er godt at gøre dig overvejelser om, hvilken type person du er, men uanset hvad er én ting...

Det kan lyde skræmmende og usikkert at tage et lån uden sikkerhed, og det er da også helt forståeligt, hvis ikke man helt hundrede procent er med på at forskellen nu lige er på et lån med – og uden sikkerhed.

Det nemmeste og mest åbenlyse spørgsmål kan svares på med det samme. Nej, det er ikke ’farligere’ at tage et lån uden sikkerhed. Hvorfor? Det kan du læse mere om her.

Et slags depositum for dit lån

Et lån uden sikkerhed kan godt virke skræmmende, men den store forskel her er, at den ’sikkerhed’ der normalt findes i et banklån eller realkreditlån eksisterer for bankens skyld. Men hvad indebære sådan en ’sikkerhed’?

Det kan meget passende sammenlignes med, hvordan vi betaler depositum/indskud til boligforeningen eller udlejeren, når vi lejer en bolig. Boligforeningen/Udlejeren er altså sikret at du kan betale for reparationer, hvis de bliver nødvendige efter din udflytning.

Et lån med sikkerhed arbejder efter samme princip. Du stiller altså noget i sikkerhed, fx dit hus hvis du tager et boliglån, så banken er sikret at de kan få deres penge tilbage, hvis der skulle gå noget galt med tilbagebetalingen, eller hvis du af uransagelige årsager er ude af stand til at betale tilbage. Det er altså ikke ’farligere’ for dig som forbruger at tage et lån uden sikkerhed, da sikkerheden er opstillet for udlånerens skyld, så de er sikret deres penge tilbage.

Den hurtige og nemme løsning

Et lån uden sikkerhed kan i grove træk altså betegnes som alle de lån, du tager udenom din bank eller realkreditinstituttet. Her skal du ikke stille noget i sikkerhed eller redegøre for, hvad du har tænkt dig at bruge lånet til.

Når lånet bliver taget udenom din bank, slipper du også for en stor del af det papirarbejde, der normalt gør at din bedømmelse til at lån tager flere dage – i visse tilfælde helt op til flere uger. En lån uden sikkerhed tages næsten altid over nettet. Så udover at du kan tage lånet fra din egen komfortable stue, vil du også få svar på din bedømmelse indenfor få minutter. Oftest kan pengene allerede findes på din konto efter kun nogle få timer. Står du altså og mangler et akut lån er et lån uden sikkerhed den oplagte vej at gå.

Er du ny til lån uden sikkerhed, eller vil du bare gerne være sikker på du får det bedst mulige tilbud til dine behov, så kan du tjekke sammenligne-siden www.pengepartner.dk. Her kan du også læse mere om lån med – og uden sikkerhed.

Hvad er fordelene og ulemperne ved lån uden sikkerhed?

En af de store fordele ved lån uden sikkerhed, udover dets effektivitet, er friheden, der følger med det. Du bestemmer selv stort set over din tilbagebetalingsproces og kan ofte frit vælge mellem et stående lån og et annuitetslån.

Udover det så kræver et lån uden sikkerhed heller ikke, at du også betaler en masse af de afgifter og gebyrer, der ofte følger med lån med sikkerhed. Når du samtidig heller ikke skal kunne stille noget i sikkerhed for at tage dit lån, giver det også mere frie rammer for, hvem kan tage et lån. Du kan nemlig med et lån uden sikkerhed, tage et lån uden at eje deciderede værdier i forvejen, eller hvis dine værdier allerede står i sikkerhed for et lån i en anden bank.

En af ulemperne ved lån uden sikkerhed er, at beløbene, der udlånes, ofte ikke er ligeså store som de beløb, der kan tages ved et lån med sikkerhed. Det er selvfølgelig forskellige fra udlåner til udlåner, men det strækker sig ofte mellem 5.000 og 500.000 kr.

 

- Annonce -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Annonce -

Seneste på Outrider

Moscow Mule

Moscow Mule er intet mindre end en klassiker og så er den simpel og smager helt fantastisk. Her får du den klassiske opskrift.

Albert Einstein citater

Albert Einstein er nok mest kendt som en af det tyvende århundredes vigtigste videnskabsmænd og faderen til den almene relativitetsteori, men han...

Whiskey Sour

Her finder du opskrifen på den klassiske Whiskey Sour cocktail, der er en klassiker i enhver bartenders repertoire.

25 klassiske julesange

Her finder du alle de klassiske julesange så du kan komme i stemning og blive klar til juledagene.

Er du storforbruger eller sparegris?

Det er godt at gøre dig overvejelser om, hvilken type person du er, men uanset hvad er én ting sikker: Du vil kunne spare...
- Annonce -

Lignende Artikler

- Annonce -